Objectiu

Cal destacar la rellevància d’aquest projecte, tan interessant des d’un punt de vista històric com social, ja que no només reconstrueix la història de l’estudi Fotografia Daguerre i el posa en valor, sinó que també fa necessària la participació de la gent del barri de Sants, la participació ciutadana.

El Daguerre de Sants és un estudi de retrat fotogràfic i, com a tal, un espai on moltes famílies del barri hi anaren per immortalitzar alguns dels moments més rellevants de la seva vida. Per això, des de l’Associació Fotoconnexió convidem a totes aquelles persones –residents al barri de Sants, a  la ciutat de Barcelona o rodalies–, a participar en el projecte aportant les seves fotografies familiars, i d’aquesta manera documentar de manera gràfica la recerca de l’estudi Daguerre i la posterior exposició i publicació.

Volem que la participació ciutadana vagi més enllà de l’aportació desinteressada de material fotogràfic singular i, en la majoria dels casos, inèdit. Volem que la ciutadania participi d’una manera més activa, contribuint amb testimonis de primera mà sobre l’activitat de l’estudi, les vivències i els records personals.

D’aquesta manera seran ells, els veïns del barri de Sants, els responsables de la recuperació de la memòria del territori i d’un dels seus estudis fotogràfics més emblemàtics, i així, a través seu, serà possible rememorar aspectes més socials i antropològics de la vida quotidiana de l’època.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s