Introducció

Fotografia Daguerre és un estudi fotogràfic situat al número 78 del carrer de Sants de Barcelona. Obert el 1916 i actiu encara avui a mans de la tercera generació de fotògrafs, es tracta d’un edifici únic a la ciutat perquè va ser construït expressament com a taller de retrats. Tot i que ha patit transformacions al llarg dels anys, el taller de fotografia conserva l’estructura principal i les dependències originals d’una galeria de retrat “clàssic”.

A Barcelona l’any 2016 celebrarem el centenari de l’estudi  i la conservació de l’edifici i el seu patrimoni fotogràfic suposa, per la nostra associació, la salvaguarda d’una part de la història de la fotografia i de la memòria no només del barri de Sants sinó també de la cultura fotogràfica i del negoci del retrat a Barcelona.

Així doncs, amb el nom de El Daguerre de Sants estem organitzant, a partir d’una recerca històrica i documental, una crida de participació ciutadana per a recopilar fotografies, celebrar una exposició i coordinar una publicació que expliquin la biografia de Martí Bonet, el primer fotògraf de la família, els seus successors i que mostri el treball realitzat en aquesta centenària galeria fotogràfica per tal de subratllar-ne el seu caràcter singular i la necessitat de preservar tant el seu fons fotogràfic com l’estructura de l’edifici.

Anuncis

Un pensament sobre “Introducció

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s