Col·laboradors

JORDI ARNÓ FONT – Post –

Conservador i restaurador d’obres d’art. Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona. S’ha dedicat durant anys a restaurar sobretot pintura sobre tela i pintura mural per particulars i institucions. Ha realitzat diverses reproduccions d’obres d’art del romànic per encàrrec del Govern d’Andorra.

Des de fa 14 anys treballa al Departament de Conservació-Restauració del Museu d’Art Contemporani de Barcelona.

ARTUR CANYIGUERAL – Post –

Llicenciat en Belles Arts, especialitat de Pintura, per la Universitat de Barcelona. Estudis de Calcografia, Realització de Vídeo a l’IDEP i Fotografia a l’IEFC. Pintor, escultor i fotògraf. Ha exposat des dels anys vuitanta amb regularitat a diferents galeries, sales d’exposicions i centres culturals. Ha realitzat diferents curtmetratges de cinema experimental i, ha participat en diversos certamens de cinema. Pertany al col·lectiu de creació plàstica Alterart. És membre de l’Agrupació Cultural Fotoconnexió. Catedràtic de Dibuix. Treballa a la docència com a professor de Cultura Audiovisual. És col·leccionista de fotografia antiga compresa entre el 1839 al 1939.

JOSEP CORTÉS – Post –

Tècnic Superior d’Arts Plàstiques i Disseny en Fotografia Artística es dedica professionalment a la fotografia. Ha estat un dels primers ciutadans a col·laborar en el projecte de “Crida Ciutadana”. La seva relació familiar amb la Popular Sansense li va fer ser un dels primers col·laboradors en el projecte. El fundador i primer director de la banda, el mestre José Mª. Vallespí era el seu avi i el  seu germà Juan, també en fou membre durant els anys cinquanta. Actualment és el responsable del bloc sobre aquesta banda de música del barri de Sants:

http://la-popular-sansense-historia.blogspot.com.es/

NÚRIA F. RIUS – Post –

Doctora per la Universitat de Barcelona, actualment imparteix docència a la Universitat Pompeu Fabra i a l’Escola Massana. Activitat que compagina amb l’exercici de la crítica d’art a la revista Bonart. És autora del llibre Pau Audouard. Fotografia en temps de Modernisme (Memoria Artium, 2013). Membre de la Junta i secretària de l’Associació Cultural Fotoconnexió. És la responsable del bloc Les pinces del fotògraf:

http://lespincesdelfotograf.wordpress.com/

LAIA FOIX – Post –

Coordinadora del Departament de Documentació i Investigació a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. Amb els anys s’ha especialitzat en la gestió del patrimoni fotogràfic, compartint aquest coneixement en cursos, jornades i articles.

ÁNGELA GALLEGO LÓPEZ -Post-

Licenciada en Bellas Artes por la Universidad de Barcelona, donde realizó la especialidad de Conservación y Restauración de bienes culturales. Conservadora de fotografías titulada por la ENCRyM, en México DF, y formada profesionalmente en el Arquivo Fotogràfico da Câmara Municipal de Lisboa y el Atelier de Restauration et Conservation des Photographies de la Ville de Paris. En su web puedes encontrar noticias relacionadas con la Conservación de Fotografías así como información sobre los cursos y talleres que imparte.

Sobre mí

BLANCA GIRIBET DE SEBASTIÁN – Post –

LLicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i Màster en Museologia i Gestió del Patrimoni Cutural. Ha treballat com a documentalista de museus, i actualment està realitzant un treball de recerca sobre el fotògraf Adolf Mas i Ginestà. Membre  de l’Associació Cultural Fotoconnexió és la coordinadora de la crida ciutadana d’aquest projecte. És la responsable del bloc Històries fotogràfiques:

http://bgiribet.blogspot.com.es/

GERMÀ ITURRATE COLOMER – Post –

Arxiver municipal dels Districtes de Sants-Montjuïc i de les Corts de l’Ajuntament de Barcelona. Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat Central de Barcelona. Màster d’Arxivística per la Universitat Autònoma de Barcelona. És especialista en dinamització d’arxius. Premi Baldiri i Reixac (1995) en la categoria de mestres. Ha col.laborat amb diverses editorials en la redacció d’articles i texts sobre arxivística, didàctica i comunicació del patrimoni documental vinculat a l’arxiu com equipament cultural.

DOLORS JUAN I JOFRA -Post-

Nascuda al mateix Carrer de Sants, nº 334 (casa dels seus avis) l’any 1946. Estudis primaris. Casada amb l’Antonio Sampere, un veí de Sants nascut al carrer “ladrilleros” actualment Carrer Rajolers, es van conèixer al mateix lloc on va néixer a una d’aquelles festes particulars d’amics. A Sants van formar una família, la van fer créixer i hi tenen molts bons records i molts bons amics. Aficionada a l’aigua, ha sigut durant molts anys professora de natació al barri, ensenyant a gaudir de l’aigua des de nadons fins a avis. Una professió que li ha ha donat moltes satisfaccions.

MARIA DE LOS SANTOS GARCÍA FELGUERA – Post –

Profesora de Historia del Arte en la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona y anteriormente en la Universidad Complutense de Madrid. En el campo de la fotografía, comisaria de la exposición Els Napoleon. Un estudi fotogràfic (Barcelona, 2011) con Rafel Torrella; autora de Xocolata, ciutat i pantorrillas. Fotografies de Carles Fargas i Bonell (1912-1938) (Zaragoza, 2011), con Núria F. Rius;  Historia general de la fotografía (Madrid, 2006), con M.L. Sougez, H. Pérez y C. Vega; Fotógrafos en la Sevilla del siglo XIX, (Sevilla, 1994), con Lee Fontanella. Membre de la Junta i presidenta de l’Associació Cultural Fotoconnexió.

RICARD MARTÍNEZ TERUEL – Post –

Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. És fotògraf, investigador i docent. Interessant en el temps i l’espai des d’on es fan i es miren les fotografies. Es membre d’ Arqueologia del Punt de Vista amb Isidre Santacreu i Natasha Christia, des d’on realitza projectes creatius i didàctics basats en la Refotografia. Ha realitzat també conferències, seminaris, cursos i tallers d’aquesta especialitat fotogràfica a diversos centres docents i institucions culturals.

www.arqueologiadelpuntdevista.org

ROSER MESSA – Post –

Llicenciada en Història de l’Art per la UB. Durant anys ha compaginat el seu treball a l’Administració Pública amb diverses tasques com a periodista cultural per diverses publicacions fins que, el naixement del seu primer fill, la va deixar sense temps per exercir ambdues feines. Fa dos anys va obrir el bloc “Cosas de Absenta” des d’on explica la part més amagada i desconeguda de la història de Barcelona. També, des de fa més d’un any, és membre fundador del grup “Caçadors d’Hermes” amb el qual organitza rutes culturals guiades per anar a la recerca de les moltes imatges d’aquest semidéu grec que hi ha ocultes per la ciutat.

SUSANNA MURIEL ORTIZ – Post –

Llicenciada en Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia per la Universitat de Barcelona, Graduada Superior en Arxivística i Gestió documental per l’Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents. Ha publicat la Guia dels fons i col·leccions fotogràfics de l’Arxiu Fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya (2011) desprès de quatre anys de treball en aquesta institució. Ha treballat a l’Arxiu Nacional de Catalunya, a l’Arxiu Municipal del Districte de les Corts i altres institucions d’àmbit privat i públic especialitzada en el tractament arxivístic de les col·leccions fotogràfiques. Realitza cursos i tallers per tal d’apropar el tractament arxivístic dels fons fotogràfics a l’esfera domèstica. És la coordinadora d’aquest projecte expositiu dins l’Associació Cultural Fotoconnexió .

CLAUDI PUCHADES BATLLE -Post-

Llicenciat en Història de l’Art per a la Universitat de Barcelona. Comunicador cultural, com a conductor, guionista, entrevistador i realitzador de programes de ràdio (Catalunya Ràdio) i televisió (TVE). Actualment prejubilat amb activitat creativa, com a dibuixant i pintor, i gestora, com a autor d’un blog de continguts plàstics amb periodicitat diària.

http://claudipuchades.blogspot.com.es/

ISIDRE SANTACREU TUDÓ – Post –

Arquitecte, dibuixant, fotògraf, corredor lent i moltes més coses al voltant d’un mateix concepte: el lligam entre el temps, el lloc i la memòria. Despatx propi des de 2001 amb Sandra Moliner (Santacreu-Moliner, preus sense competència) especialitzats en exteriorisme i arquitectura de capçalera. Amb Ricard Martínez i Natasha Christia som Arqueologia del Punt de Vista i desenvolupem projectes d’investigació, teòrics i audiovisuals sobre l’anàlisi de la percepció de l’actualitat a través de l’estudi i la recuperació de testimonis, documents i tecnologies de la representació d’èpoques anteriors. És el responsable del bloc Antropògraf 

http://antropograf.blogspot.com.es/

NÚRIA PEIRIS PUJOLAR – Post –

Llicenciada en Història de l’Art per la UAB, ha col.laborat amb La Enciclopèdia Catalana, en la redacció de guies de la Generalitat i ha treballat en serveis editorials. Actualment és la responsable de l’Arxiu Mas a La Fundació Institut Amatller d’Art Hispànic.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s